Tzesde: De terrastoerist

Tzesde: De terrastoerist

 

 

 

Nu ben ik er eindelijk van overtuigd.. maandenlang had ik intensieve studie tijdens het zitten op zovele terrasjes verricht..het was zo helder als pompwater( wat ik zelden dronk)..namelijk het plotselinge heldere besef, als een licht dat van bovenaf insloeg:

‘ ER BESTAAN 2 CATEGORIEËN MENSEN’. U lacht? Dat is gezond, maar van dergelijke inzichten kan veel afhangen! Welke het waren?

 

  1. Zij die zich naar rechts haasten. En
  2. Zij die zich met even onvermoeibare spoed naar links bewegen.

 

De waarheid is soms héél simpel..Geloof je het niet? Zet je gerust een uurtje aan de dijk en je ongeloof zal smelten als sneeuw voor de zon. Waarheen ze gaan, of ze deze bewegingen volvoeren om de eentonigheid van het achterliggende landschap te doorbreken of een andere reden..is mij nog niet duidelijk! Er is dus wel nog wat onderzoekingswerk aan de winkel!

 

De oplettende lezer zal het niet ontgaan zijn dat de schrijver dezes de voltooid verleden tijd gebruikte in het begin van deze overpeinzing..Dit omdat uitgerekend vandaag( naamfeest van ‘de marteldood van mijn patroonheilige’) de mist optrok en ik een derde categorie meende te moeten in aanmerking nemen, namelijk deze van de ‘kijker’. Volgens Osho is de kijker, deze die waarneemt, zonder te oordelen, laat staan veroordelen, wat wij moeten proberen te bereiken. Dus zag ik opeens mezelf zitten en verder nog enkele verstandige( of vermoeide) lieden die zaten en keken.

Aangemoedigd door deze opwindende ontdekking ben ik vast van plan morgen mijn verdere onderzoek aan te vangen en wellicht nog een 4e categorie te ontdekken. Het lijkt wel op een martelgang, maar solidair met mijn patroonheilige wil ik niet voor Hem onderdoen, in dienst van de wetenschap!

 

 

 

In alle geval, ik hou u op de hoogte, u bent de eerste die het zal horen.

Ik ga dus weer ijverig aan het werk en over mijn boek en koffie heen, speur ik onopvallend,   maar zeer aandachtig alle gemaakte bewegingen in de nabije omgeving gade, in dienst van de wetenschap natuurlijk!

Tot spoedig!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s