Terde: De Therapuit.

Terde: De therapuit

 

 

Ademloos aangekomen ten huize van, neem je plaats in de keuken die de wachtkamer blijkt te zijn. Nadat je uiterst lange tijd met je sombere gedachten, tussen de geuren van de savooikool en gebakken worstjes, je gedachten probeert te ordenen, waardoor alles, zoals gewoonlijk steeds onduidelijker en dramatischer lijkt, en net op het moment dat je besluit je naar beter oorden terug te trekken, mag je de trap oplopen naar het heiligdom waar in de hoogste sferen de oplossingen aan u gereveleerd zullen worden. Eindelijk besef ik dat het werkeloos, passief afwachten in de keuken, een gewone alledaagse plek, waar we met onze meest basale behoeften geconfronteerd worden, zelfs bij de meest gezonde optimist genoeg vragen en problemen oproept om een jaartje therapie zinvol te vullen..het is het contrast tussen het alledaagse waar jij door je ‘wachten’ niet aan kunt deelnemen en je dieper zieleroerselen die op het punt staan hun geheimen prijs te geven…naar de oppervlakte te komen..je weet dat als je straks weer naar beneden komt,  de geuren van de soep je vreemd zullen overkomen, immers je zal uit de andere wereld komen en voedsel is dan de verste van je zorgen.

Kom je binnen dan wordt je al direct aan de eerste test onderworpen, onwetende zielen beseffen dit niet eens, maar routinés hebben er al een klaardere kijk op en hebben dat direct door!

Er staan 3 zetels, waar te gaan zitten? Kijk je richting licht, dan val je door de mand..alleen optimisten doen dat! Ga je in de stoel van de therapuit zitten, dan wacht je een uiterst lange en pijnlijke herhaling van sessies, je moet immers je plaats kennen, wie zal wie hier bijlichten?..ga je met je rug naar het licht zitten, dan ben je echt aan hulp toe en wordt je ernstig genomen. Dit alles wordt door de therapeut vanuit de ooghoeken geregistreerd, terwijl hij dapper je fiche zoekt die op mysterieuze wijze steeds ‘mislegd’ is( bij de gezonde gevallen)en je bent als een of ander ‘archetype’ geklasseerd..wat je verder zegt of doet is in feite onbelangrijk..je kan wat zuchten, ademen, zelfs schreien heb ik al uitgeprobeerd..het baat niet..de kwaal is bepaald, de therapie staat vast..dus praat je bijgevolg best over gewone zaken, je jeugd, waar niemand je begreep, je werk waar niemand je naar waarde schat,  je vrouw die zo zelden tevreden loopt ondanks je oprechte inspanningen..je kan ook gerust enkele blijde ervaringen ten berde brengen.. het is allemaal om het even. Meestal wanneer iets interessants aangeroerd wordt gaat de telefoon..een hulpkreet, dringender dan de jouwe weergalmt, verontschuldigend lachend verdwijnt de therapuit, waarna je ruimschoots de kans krijgt zijn boeken en klantenbestand door te nemen, je kan nu ook rustig enkele telefoonnummers noteren van bekenden die wensten onbekend te blijven..als je net weer ingedommeld bent verschijnt de vermoeide therapuit weer.. Op de vraag ‘ waar waren we gebleven’ weet uiteraard geen van beiden nog antwoord..het was ook zoo gewoontjes..Daar de tijd begint te dringen is het nu tijd voor enkele spelletjes..je kan ‘stenen kiezen’ of ‘kaarten uitzoeken’ waarna bepaald wordt dat net wat de therapuit dacht alweer bevestigd wordt en zeker verdere behandeling vereist om grotere calamiteiten te voorkomen..een mens leeft toch maar éénmaal hé( afgezien  van de reïncarnatie). Een ‘Bachbloesem’ kan je ook uitkiezen, alhoewel een pendel dat beter voor je doet..dit past beter bij de ‘couleur locale’. Die drankjes, gezien hun alcoholgehalte, hebben bij mij steeds een ontspannend effect, jammer dat ze zo klein zijn..tegen de tijd dat ik thuis ben is dat al leeg en moet ik me tot andere alcoholische dranken wenden.Daardoor ontslaat dan weer een drankprobleem en kan ik weer naar de therapeut om verder geholpen te worden. Zo evolueren we rustig verder, ik verheug me op mijn volgend bezoek..wat zou er ditmaal in de keuken gemaakt worden? Nog vlug wat sms-jes naar die telefoonnummers…

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s