‘ t Dertienste: Gent gestropt

‘t Dertienste.

Gent gestropt

 

Beste bezoeker van Gent, onvermoeibare toerist toevallige passant, ijverige zoeker, u weze gewaarschuwd:

Op deze zonnige nazomerse dag heb ik nauwgezet, intensief, ernstig en grondig de Graslei en de Korenlei bezocht en onderzocht. De zware arbeid, het voortdurende gewriemel van zovele lijven en leden,  gebood me wel meerdere stops te maken om terug op krachten te komen.

Toch kan ik u verdere inspanningen besparen door te melden dat er op de Graslei geen gras groeit en op de Korenlei..juist, hoe wist u het? Was u er ook al naar op zoek?

Ook de denkpiste dat de bedenkers van deze namen zich vergisten, of de bordjes verwisseld  waren,  mag u uitsluiten.  Op de Korenlei groeit echt ook geen gras net zo min als op de Graslei koren. Morgen zet ik mijn zoektocht onvermoeielijk verder.

Ontgoocheld heb ik mijn verrelijker en microscoop weer opgeborgen en na deze vermoeiende dagtaak begeef ik me naar graziger weiden om wat koren te malen.
In de hoop u van dienst te zijn geweest, bespaart u zich in hoge mate de moeite van deze uitstap, elders is er meer te zien! Mocht er zich ergens in Gent een vruchtbaar gewas bevinden, u bent de eerste die het hoort!
Uw scherpzinnige onuitwisbare,
Hoe was het ook alweer?

Advertenties